yoga i täby - lugnett studio

Hathayoga Lugnett Studio Hathayoga Lugnett Studio

HOLISTISK HATHAYOGA med Emma

Yogan har sitt ursprung i Hathayogan, som är den vanligaste yogaformen i väst. Hathayogan är en mjukare form av fysisk yoga där du inte är bunden till en fast serie av rörelser. Positionerna hålls något längre för att på så vis hitta in till din position och ta del av dess stärkande effekt. 

Vi varvar vilsamma och dynamiska övningar, som både stärker kroppen och låter den få komma till ro. I de klasser jag leder finns även en stark närvaro av en terapeutisk yoga där vi lyssnar in vårt naturliga rörelsemönster och hjälper kroppen till en god hållning som påverkar hela ditt välmående. I klasserna använder vi oss ibland även av Yogabollar som släpper späningar och skapar cirkulation i din kropp. Din närvaro och uppmärksamhet fördjupas och du känner dig stärkt och smidig i kroppen och mjuk i sinnet. En holisisk yoga för kropp, själ och sinne.

Lärare : Emma Öström
14 Onsdagar 19:30-20:40 start 23/9 Investering 2940:-

 

Restorativeyoga på Lugnett Studio Restorativeyoga på Lugnett Studio

DE-STRESS YOGA FÖR STRESSHANTERING

Restorative yoga är en terapeutisk läkande yoga som balanserar stress och kronisk stress på flera olika sätt. Dels genom avslappningen som blir av att kroppen stöttas av de olika props som används (bolster, block, filtar), dels på grund av de olika sekvenserna som är designade för att stötta kroppens återhämtning på olika sätt. Restorative är en rogivande yoga som stimulerar och lugnar kroppen, nerverna och de intre organen. En yoga som verkligen alla kan göra. I kurserna De-stress lär du dig vad som sker i kroppen vid stress och hur vi kan återskapa balans samt varvar in guidad djupavslappning.

Lärare Emma Öström
Nytt datum kommer!!!
1nvestering 1000:- för 4 ggr


 

Lugn Yoga dagtid på Lugnett Studio Lugn Yoga dagtid på Lugnett Studio

YOGA 60+ med fika

En härlig dagkurs som även passar dig 60+
Övningarna är enkla och mjuka och hjälper till att släppa spänningar, framförallt i nacke och axlar, hålla kroppen rörlig samt förbättrar balansen.  

Lärare Emma Öström
12 Tisdagar 10:30-11:30 start 15/8
Investering 1000:- per 6 ggr
 

Yinyoga på Lugnett Studio Yinyoga på Lugnett Studio

YINYOGA med Emma

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. I Yinyogan stannar vi lite längre i positionerna för att komma djupare in på bindväv, ligament och leder som får mer vitalitet, styrka och balans.
Dessa klasser blandar vi ibland med yogabollar och mjuka Yangrörelser.

14 Onsdagar 18:00-19:10  start 23/8
Investering 14 ggr 2940:-
Lärare Emma Öström
 

Viryayoga på Lugnett Studio Viryayoga på Lugnett Studio

VIRYAYOGA & YINYANGYOGA med Silvana Stenström

VIRYAYOGA är en Dynamisk yoga där den viktiga andningen och närvaron har stor del. Viryayoga fysisk funktionell yoga med positioner som stärker oss och hjälper kropp och själ i vardagen.
Vi använder hälsosam biomekanik(rörelselära) för att öka styrkan rörligheten och balansen. I viryayogan jobbar vi varje pass med hela kroppen. Kom som du är, då det är en lite grupp kan du vid behov få individuell vägledning . 
Måndagar 18-18:15

YINYANGYOGA en lugn yoga som anpassa efter gruppen, mjuka stilla positioner varvat med mjuka rörelser, passar alla!
Måndagar  19.25-20.40

I båda klasserna har andning och närvaro  en framträdande roll.

Klasserna pågår löpande och du kan börja närsomhelst!
Mer info kontakta Silvana
Silvana.stenstrom@hotmail.com

 

FAMILJEYOGA på Lugnett Studio FAMILJEYOGA på Lugnett Studio

FAMILJEYOGA med Emelie
6-8 ÅR eller 9-12 ÅR


En familjeyogaklass ger er en meningsfull och mysig stund tillsammans. Vi gör yogasagor och flöden som känns sköna för kroppen både för barn och vuxna. Vi leker lekar och gör parövningar.
I klassen för 6-8 år gör vi alltid en yogasaga.
I klassen för 9-12 år har vi ett tema som vi kopplar övningar till.
Tema kan till exempel oro, kärlek, vänskap eller stress och återhämtning.
Familjeyoga är roligt och stärker banden mellan barn och vuxen och/eller mellan syskon.
Familjeyogan för 6-8 år utvalda lördagar  klockan 9:45-10:30
Familjeyoga för 9-12 år utvalda lördagar  klockan 11-12


Datum HT-2023
2 sep
14 okt
11 nov
2 dec

uppsamlingstillfälle: 9 december

Pris: 550 kr per person (dvs 1 100 för ett barn och en vuxen för alla 4 tillfällen).

Om du missar något tillfälle kan du välja om du tar igen klassen hemifrån digitalt (via Vimeoapp eller vimeo.com) eller om du deltar vid uppsamlingstillfället den 9 dec.

Pris drop-in (i mån av plats): 150 kr per gång och person (dvs 300 kr för ett barn och en vuxen)

Boka här: https://bluebelleyoga.se/boka

Lärare Emelie Hambrook utbildad barnyogalärare samt aktiv i Skolyoga

NÄR DU BOKAR KURS HOS OSS

När du bokar in dig på en kurs hos oss har du reserverat din plats och åtar dig därmed att betala in hela kursavgiften innan kursstart. Vi tar inte emot avbokningar, men du kan omvandla din kursavgft till annan tjänst/kurs som den lärare du bokat in dig hos erbjuder.

Missar du ett tillfälle kan du vid mån av plats ta igen det på en av våra andra kurser, eller så kan du låta någon annan (vän/partner) gå i ditt ställe. På vissa kurser får du istället en länk och kan delta hemma via dator.

Varje kurs har max 13 bokningsbara platser.
JUST NU har vi begränsat antal deltagare  för att kunna fortsätta bedriva en trygg yoga med gott om utrymme mellan varandra.  Vissa klasser varvas även med online deltagande.

Mattor, filtar och annat du behöver under ditt yogapass finns att låna. Det finns även omklädningsrum med bastu och en laungedel med soffa och yogite där du kan slappna av innan eller efter ditt yogapass.