yoga i täby - lugnett studio

Hathayoga Lugnett Studio Hathayoga Lugnett Studio

HOLISTISK HATHAYOGA

Yogan har sitt ursprung i Hathayogan, som är den vanligaste yogaformen i väst. Hathayogan är en mjukare form av fysisk yoga där du inte är bunden till en fast serie av rörelser. Positionerna hålls något längre för att på så vis hitta in till din position och ta del av dess stärkande effekt. 

Vi varvar vilsamma och dynamiska övningar, som både stärker kroppen och låter den få komma till ro. I de klasser jag leder finns även en stark närvaro av en terapeutisk yoga där vi lyssnar in vårt naturliga rörelsemönster och hjälper kroppen till en god hållning som påverkar hela ditt välmående. I klasserna använder vi oss ibland även av Yogabollar som släpper späningar och skapar cirkulation i din kropp. Din närvaro och uppmärksamhet fördjupas och du känner dig stärkt och smidig i kroppen och mjuk i sinnet. En holisisk yoga för kropp, själ och sinne.

Lärare : Emma Öström
16 Onsdagar 19:15-20:30 start 21/8 Investering 2950:-
 

Restorativeyoga på Lugnett Studio Restorativeyoga på Lugnett Studio

DE-STRESS YOGA FÖR STRESSHANTERING

Restorative yoga är en terapeutisk läkande yoga som balanserar stress och kronisk stress på flera olika sätt. Dels genom avslappningen som blir av att kroppen stöttas av de olika props som används (bolster, block, filtar), dels på grund av de olika sekvenserna som är designade för att stötta kroppens återhämtning på olika sätt. Restorative är en rogivande yoga som stimulerar och lugnar kroppen, nerverna och de intre organen. En yoga som verkligen alla kan göra. I kurserna De-stress lär du dig vad som sker i kroppen vid stress och hur vi kan återskapa balans samt varvar in djupavslappning i form av Yoga Nidra.

Lärare Emma Öström
5 Söndagar 16-17:30 Lugnett start 10/11
nvestering 1150:-
 

Lugn Yoga dagtid på Lugnett Studio Lugn Yoga dagtid på Lugnett Studio

LUGN YOGA DAGTID

En härlig dagkurs som även passar dig 60+
Övningarna är enkla och mjuka och hjälper till att släppa spänningar, framförallt i nacke och axlar, hålla kroppen rörlig samt förbättrar balansen.  Efter klassen finns lättare fika för den som vill stanna kvar och umgås en stund. 

Lärare Emma Öström
15 Onsdagar 10:30-11:30 start 28/8
Investering 2250:-
 

Yinyoga på Lugnett Studio Yinyoga på Lugnett Studio

YINYOGA

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan. På torsdagar blandar vi även in yogabollar som hjälper till att stretcha ut muskler och bindväv och lämnar din kropp återhämtad.


10 Måndagar 18:10-19:25 start 26 augusti GRATIS PROVA PÅ 19/8
Investering 1850:-
Lärare Silvana Stenström
Anmäl till  Silvana.stenstrom@hotmail.com eller på boka direkt.HATHA/YIN
En skön mix av stärkande hathayoga och mjukt stretchande yinyoga. Här får du både yin och yang i en perfekt kombination. En mjuk yoga som passar alla nivåer.

13 Torsdagar 18:00-19:15  
Investering 2450:-
Lärare Emma Öström

Viryayoga på Lugnett Studio Viryayoga på Lugnett Studio

VIRYAYOGA

Dynamisk yoga där den viktiga andningen och närvaron har stor del. Vi använder hälsosam biomekanik(rörelselära) för att öka styrkan rörligheten och balansen. I viryayogan jobbar vi varje pass med hela kroppen. Kom som du är, då det är en lite grupp kan du vid behov få individuell vägledning . 

Anmäl till  Silvana.stenstrom@hotmail.com eller på boka direkt.

Lärare Silvana Stenström
9 Måndagar 19:40-20:55 
Investering 1850:-

FAMILJEYOGA på Lugnett Studio FAMILJEYOGA på Lugnett Studio

FAMILJEYOGA FRÅN 4 ÅR

Välkommen på en rolig och härlig stunds yoga tillsammans med dina barn.
Att yoga tillsammans är roligt och stärker banden mellan er.

Datum
28/9
12/10 klass på engelska
26/10 med Halloweentema 
samt 30/11 Adventsmys
Tid 10:00-10:45
Investering 80:- per deltagare
Lärare Emelie Hambrook utbildad barnyogalärare samt aktiv i Skolyoga

YOGA för kvinnor på Lugnett Studio YOGA för kvinnor på Lugnett Studio

YOGA FOR YOU
- yoga och utveckling för kvinnor

Välkommen till höstens kvinnogrupp!
I en trygg miljö utforskar vi vad det innebär att vara kvinna idag bortom rollerna mamma, dotter, fru, flickvän och syster. Vi utforskar med hjälp av yogans rörelser, andningsövningar, rörelse till musik och gruppövningar.

Målet för dessa 5 träffar är att vi går därifrån med en ökad tillit till andra kvinnor och till oss själva. Att vi skalat av några lager och kommit lite närmare vår innersta kärna som vi ofta känner men inte alltid vet hur vi ska komma åt. Att vi vågat utmana oss på ett sätt som vi inte gjort tidigare och upplevt effekten av att använda modet inom oss. Det kommer att bli stundtals utmanande, ofta roligt och alltid fysiskt stimulerande! 

Ann-Marie och Ninni är utbildade och erfarna yogalärare och Mind to Body trainers. De har under många år själva varit deltagare i en kvinnogrupp vilket har lett till hållbara förändringar och djupa, nära relationer i deras liv. Nu sprider de sina erfarenheter och kunskap vidare så att fler kvinnor får uppleva det magiska i att mötas och utvecklas på detta sätt.

Datum:  DATUM EJ ÄNNU SATT FÖR DENNA KURS.
MAILA INTRESSE.
Tid: kl. 
Pris: 1400 kr
Lärare: Ann-Marie Stenbjelke och Ninni Cevasco
Boka din plats på: www.lugnettstudio.se

 

NÄR DU BOKAR KURS HOS OSS

När du bokar in dig på en kurs hos oss har du reserverat din plats och åtar dig därmed att betala in hela kursavgiften innan kursstart. 

Missar du ett tillfälle kan du vid mån av plats ta igen det på en av våra andra kurser, eller så kan du låta någon annan (vän/partner) gå i ditt ställe.

Varje kurs har max 12 bokningsbara platser.

Mattor, filtar och annat du behöver under ditt yogapass finns att låna. Det finns även omklädningsrum med bastu och en laungedel med soffa och yogite där du kan slappna av innan eller efter ditt yogapass.