LYMFMASSAGE & KOPPNING

LYMFMASSAGE   

Detta är en mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Detta är en lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad.
Lymfsystemet har till uppgift att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter och bekämpa infektioner. Vid ett hämmat lymfflöde i kroppen kan inte kroppen göra sig av med överflödig vätska och kommer då att svullna istället. Vid rubbningar i kroppen p g a trög lymfa bildas bl a ödem, domningar och svullnader samt värk och stelhet i kroppen. Lymfmassagen lossar och frigör gammal ärrvävnad för att öka transporten av lymfvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodomloppet. Vid Lymfmassage stimuleras lymfsystemet att arbeta bättre. Med djupandning, tryck, strykningar i lymfflödets riktning blir behandlingen en blandning av hudmassage, ibland något djupare grepp, ibland koppning för att lösa upp fibroser som stoppar lymfflödet. 

När ska du gå på lymfmassage?
Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.
Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt du som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lip ödem, fibromyalgi, restless-leggs, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen. 
Behandlingen utförs med sesamolja/kokosfett och ges på massagebänk med IR(infraröd) madrass .Behandlingen utförs med sesamolja/kokosfett och ges på massagebänk. Jag använder mig av koppor vid behov.

Vad är IR madrass:
Fördelarna med en infraröd värmemadrass med naturstenar (Turmalin/Jade/Ametist) ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen.
Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.
Hjälper mot sömnlöshet.
Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.
Avslappnande och lindrar stress, humör och ger en välbefinnande känsla.
Effektiv detox, understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.
Turmalin kan förbättra blodcirkulationen och hjälpa att syresätta blodet. Ametist sägs hjälpa till att öka energin och vitaliteten i kroppen och sinnet.
Jade utstrålar positiva energier och används för att stärka kroppen 

Vad är varm stenterapi?
Varm stenterapi, används ofta tillsammans med massage och är djupt avkopplande. Den långsamma frisättningen av värme från stenarna stimulerar och hjälper kroppen att slappna av. Detta hjälper musklerna, har en detox effekt och hjälper kroppen att läka. Varm stenterapi med infraröd värmemadrass mjukar också upp spända muskler, lindrar smärta, och ökar välbefinnandet. Avslappningen sprider sig genom vävnaderna, och reducerar stress.

Vad är koppning 
Koppning har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till lymfmassage. Koppor påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av Silicon koppor ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar, den främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Användningsområden är framförallt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen.
Boka en tid och testa själv! För att njuta av de långvariga positiva effekterna bör koppningen utföras regelbundet. 

Jag säljer silikonkoppor så du kan fortsätta med din koppning hemma.
4 koppor i olika storlekar kostar 315 kr.
Effekter av koppning
• Huden blir len och fräsch
• Bindväv mjuknas upp
• Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska         och slaggprodukter
• Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
• Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
• Ledbesvär minskas

Du bör dricka mer varm vatten eller te efter massagen och helst vila dagen ut. Jag rekommendera inte hård träning samma dag. Vill du träna samma dag så bör du boka din behandling efter träningen.

bokning och kontakt

ERBJUDANDE 10% RABATT PÅ VERAS BEHANDLINGAR FÖR ALLA NYA KUNDER!

 
Vera Åström

info@yoga4wellness.se
0704 950 350
Hemsida: www.yoga4wellness.se

Jag finns på Lugnett Studio onsdagar och torsdagar samt helger enligt överenskommelse.