Emma öström

Lugnett Studio drivs av Emma Öström Yoga AB (Happy me yoga) och personen bakom är Emma - 3 barnsmamma som lever i Täby med familj och hund. Jag är utbildad terapeutisk yogalärare i New York.  I grunden Hathayogalärare, specialiserad på Gravid och Barnyoga.  Jag har sedan år 2010 arbetat med yoga och från 2012 även med en metoden Mind to Body som terapeutisk verktyg.  2011 upptäckte jag yogabollar och har sedan dess utforskat och använt dessa i mina klasser och utbildar nu yogalärare i Emodied Bollyoga i ett samarbete med yogastudion Villavi. Eftersom barn och unga har en viktig del i mitt hjärta utvecklade jag barnyogan Happy me kids - som jag lär ut till blivande barnyogalärare och andra personer som lever eller arbetar med barn.

Mitt egna möte med yogan blev en riktigt livsomvändare för mig. Från att ha burit en tung ryggsäck av sorg och en kantig tonårstid kunde jag äntligen släppa spänningar, börja läka och "hitta mig själv".  Jag slutade arbetet inom mediebranschen för att fortsätta läka och samtidigt hjälpa och inspirera andra till att må bättre! Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur allt hänger ihop från hur vi tänker, hållningen, vad vi äter och hur vi rör kroppen, men också i relation med andra och faktiskt hela universum. Det är spännande att se hur forskningen nu också visar samma sak som den den tusenåriga yogakulturen länge vetat - att yoga och meditation  faktiskt fungerar!

Meditationer finns att hämta gratis på min youtube kanal Emma Öström Yoga. Klicka här för att komma dit

Med ett stort intresse och kunskap om ett holistik leverna där kost och hälsa går hand i hand erbjuder jag även 21 dagars Clean Eating program, en kost som stöttar och läker kroppen. Läs mer om Clean Eating här

Än idag är yogan min viktigaste källa när det gäller att hämta ny kraft, energi, utvecklas och må bra och jag hoppas även kunna inspirera dig till detsamma! 

 

ILONA Ellingsen

Jag har undervisat yoga i snart 10år.

Hathayoga är den grund jag står på.
Med tanke på min yrkesbakgrund som sjuksköterska
och samtalsterapeut har jag under de senaste åren
utvecklat en kärlek och vidareutbildat mig inom de lugna yogaformerna
yinyoga och medicinskt yoga.

Här utmanas du mer på ett mentalt plan samt ges
tid/möjlighet att känna hur de olika positionerna upplevs i just din kropp.
I yinyogan stannar vi en längre stund i positionerna (3-5min) vilket upplevs
olika för oss alla. Ofta pratar jag under passet, men jag har också stunder där
jag låter tystnaden få ta plats. Tystnad är viktigt i ett samhälle där vi befinner oss i ett ständigt brus.
Alla mina pass avslutas med en lätt nackmassage som naturligtvis är helt frivillig.

Jag känner stor ödmjukhet att få dela med mig av mina erfarenheter
på Lugnett. Delar deras inställning att vi behöver ta hand om hela människan
och inte bara delar av den för att uppnå full harmoni i både kropp och själ.

 

Terese Maritz

Terese är Lugnetts yngsta yogalärare. Hon är utbildad i Indien där hon gick en mulityoga utbildning, men föll själv för en vinyasa inspirerad yoga. Terese håller vår tonårsyoga.
-Självkärlek & ro inom oss är vad fokuset ligger på i min yoga. I mina klasser siktar vi på att ha kul medans vi bygger upp styrka & flexibiliteten i kroppen tillsammans med andningen. 
 

LINDA LÖFROTH

Linda Löfroth är vår Lic Personlig Tränare som har en rad utbildningar i träning under och efter graviditet samt flera års erfarenhet av att träna kvinnor till en stark och hållbar kropp under de inte alltid så lätta småbarnsåren. Av egna erfarenheter från att ha börjat träna i vuxen ålder och genom att se andras har hon sett vad styrketräningen kan göra för skillnad inte bara av att orka med en tuff vardag utan även vad styrka inifrån och ut kan fylla på livskvalliten i övrigt med oanad kraft.  


 

NINNI CEVASCO

Ninni är yogalärare sedan 8 år tillbaka med certifiering inom Yoga Alliance. Hon har även gått flertalet kurser med fokus på att utforska det feminina, polarisering mellan manlig/kvinnlig energi och ingår sedan många år själv i en kvinnogrupp. Hon har många års erfarenhet att arbeta med kvinnor inom yoga, kroppsterapi och personlig utveckling.
Ninni driver idag företaget Juicy You som har fokus på yoga, träning och personlig utveckling. 

SILVANA STENSTRÖM

Silvana är ridlärare på Täby Ryttarcenter och yogalärare sedan många år tillbaka med en rad utbidlningar och erfarenhet i ryggen. Hon undervisar viryyoga som är en dynamisk yogaform men har även utbidlning inom yinyoga och barnyoga samt ett antal påbyggnads utbildningar. Silvana kompletterar ridningen med yogan och har genom det tagit fram en unik ryttaryoga som stöttar och hjälper ryttare att förbättra styrka, flexibiletet och kontakt med sig själv och hästen. Just nu går hon också en vidarutbildning av viryarehab.