yoga för barn med funktionsnedsättning

Vi är stolta att tillsammans med Hugos stiftelse att erbjuda prova-på yoga för barn med funktionsnedsättning. Om intresse finns kommer detta erbjudas mer regelbundet. Vi blev så glada när Hugos stiftelse kontakta oss och frågade om samarbete. Vi tycker deras jobb i att skapa möjlighet till ett gott och aktivt liv till alla barn med funktionsnedsättning är viktigt och vill så klart visa att yoga kan vara en sådan möjlighet! Läs mer om Hugos Stiftelse här.

Barnyogan vi undervisar utgår alltid från barnet och syftar till att skapa kontakt med sin kropp och stärka sin självkänsla. Vi utforskar andning, avslappning och olika rörelser på ett lekfullt och inspirerande sätt utan pekpinnar. Det viktigaste är inte hur det ser ut utan att det känns bra! 
Här är alla välkomna att delta precis som man är!

Under många år barnyoga varit en stor del av undervisningen på Lugnett, med både kurser, familjeyoga och barnyoga samt utbildning för blivande barnyogaledare.

Prova-på klassen leds av vår omtyckta Emelie Hambrook - som även leder famlijeyoga på Lugnett. Emelie brinner för att inspirera barn till rörelse i både yoga och gymnastik. Emelie har två egna barn som gärna är med och yogar när tillfälle bjuds. Hon driver sitt egna företag Bluebelle yoga som du kan läsa mer om via länken.

Under klassen som är ca 30-40 minuter är du som förälder välkommen att vänta i vår sofflounge med en kopp te/kaffe. Emma kommer då berätta lite om yogan och dess möjligheter. 

Emma är den som utformat den omtyckta barnyogan Happy me kids och drivit den på Lugnett. Det har blivit många barnyogakurser och barnyogaläger som sedan även blev utbildning för andra som vill lära sig mer om barnyoga och kunna leda egna barngrupper. Emma har tre egna barn som varit stor inspiration till barnyogan. Du kan läsa mer om Happy me kids här
 

Inget nytt datum satt

Vad behöver jag för kunskaper för att delta?
Vara stilla i kortare stunder
Kunna följa visuella instruktioner
Vi tänker en ett ålderspann runt 8-14 år.

Vad kommer vi att göra?
Vi använder vår fantasi och tar oss ut på ett yogaäventyr i fantasiskogen. Står som ett träd, andas som en kanin. Flyger som ett flygplan och landar på ett mjukt, fluffigt moln.
Klassen avslutas med en skön avslappning/meditation. 

När och var?
Inget nytt datum satt
Yogapasset är ca 30-40 minuter därefter fika.
Föräldrar är välkomna att vänta i vår sofflounge med en kopp te och Q&A med Emma.
Lugnett Studio svetsarvägen 5 Täby Kyrkby

Hur anmäler jag mig?
Du kan ställa frågor och anmäla dig via e-post
till info@lugnettstudio.se