OM COVID-19 / CORONA

 Lugnett Studio är en viktig plats för att stärka hälsan mentalt, fysiskt och själsligt, men givetvis gör vi det tryggare och med omsorg. När du kommer till Lugnett Studio så är vi tacksamma om du följer våra riktlinjer nedan, så hjälps vi åt att låta Lugnett Studio vara den sköna oas som vi alla skapar tillsammans!

Riktlinjer i Coronatider

Vår lokal är 250m2 så vi har gott om utrymme för dig. Men det är fortfarande viktigt att vi håller avstånd från varandra. Därför tänker vi lite extra på att visa hänsyn och vänta på varandra där det lätt kan bli trångt, som i  entrén. I yogasalen har vi nogsamt måttat och gjort riktlinjer till anvisad plats för din yogamatta för att hålla tryggt avstånd under praktiken. Vi rekommenderar att du tar med egen yogamatta och även en handduk att lägga på bolster eller liknande.


Myndigheterna ber oss undvika gym. Är vi som ett gym?
Nej. Hos oss har du en anvisad plats med gott om utrymme.
Våra lokaler har dessutom god ventialtion och vädringsmöjligheter.
På ett gym pågår Cardio träning som ger helt annan utandningsluft med större mängd aerosol (smådroppar). Det flödar mer kroppsvätskor på ett gym än i ett yogarum. 

När du bokar in dig på behandlingar är vi extra generösa med våra avbokningstider under pandemin. Vid eventuell av/ombokning av din tid på grund av symptom så ber vi dig kontakta din behandlare/terapeut direkt. Se nummer under respektive person under fliken Behandlingar.

*Vi uppmanar ALLA som besöker oss att vara fullt friska.
ALLA vi som arbetar här är också givetvis fullt friska.

*• Sprita händerna direkt när du kommer till studion, handsprit finns på receptionsdisken. Tvätta gärna händerna extra noga. Vi har bytt ut handdukar mot pappershanddukar. 

*Vi har alltid goda rengöringsrutiner, men har uttökad dessa genom att extra ytdesinficera kontaktytor så som kortläsare, handtag, strömbrytare, låsvred etc. 

* Vi rekommenderar att du tar med egen Yogamatta. Det finns lånemattor som vi rengör efter användning. De props vi använder props rengörs efter varje användande. Vid användning av bolster ta gärna med egen handduk att täcka bolstret med.

*Vid behandlingar erbjuder vi att använda munskydd. Såklart är bänkar och handukar och övrigt som används vid behandlingarna väl rengjorda efter varje besök.

• Om du har symtom (även små) som feber, hosta, andningspåverkan, snuva, nästappa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk, så ber vi dig att stanna hemma. Vänta minst två dygn efter att du blivit helt frisk innan du kommer tillbaka för yoga på plats i studion. Detta gäller även om någon i din direkta närhet har någon av ovannämnda symtom. Att vila och stanna hemma ser vi som snällast både mot dig själv och alla omkring dig. Du kan även välja att medverka på yogan online istället.

• Om du blir sjuk så se till att du har varit frisk och feberfri minst två dygn innan du lämnar ditt hem. Om du haft Covid 19, ska du stanna hemma i minst sju dygn från det att de första symtomen bryter ut. Du ska även ha varit helt frisk och feberfri de två sista dygnen för att kunna komma på yoga igen. 

• Vi följer löpande uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och uppmuntrar alla att göra detsamma. 

Och så fortsätter vi skapa gemenskap och härliga stunder tillsammans på Lugnett Studio! 

Vi vill att det ska kännas tryggt att komma till oss!