SUSTAINABLE YOGA FOR LIFE

Terapeutisk yogakurs för dig som vill fördjupa och ta din yogalärarroll till en helt nydimension där du på riktigt kan göra skillnad för dig själv och dina elever. 

En utbildning för livet. Om livet.
Och hur vi kan återskapa balans och välmående oavsett omständigheter.
 
Under kursen utvecklar du kunskap om hur du kan möta dina klienter och guida dem till en känsla av välmående och helhet, oavsett sjukdomstillstånd. Du får en djupare förståelse av din egen hälsa och hur du kan skapa balans för dig själv med synsätt från både västerländsk forskning, österländsk filosofi och kinesisk medicin sammanvävt till ett holistiskt sätt att se på kropp, stress och läkning för att skapa ett dynamiskt sätt att styra dig själv och andra mot större hälsa och helhet.
Efter kursen har du kunskap och en bred palett med övningar och tekniker som du genast kan börja använda i dina klasser, möten med klienter och för dig själv.
 
Lärarna Sofie Ringsten -lärare för Yogayamas Yinyoga Teacher Training och Emma Öström – som driver yogastudio Lugnett Studio i Täby är specialister inom läkande/helande yoga och är båda passionerade lärare med egna erfarenheter kring livstrauma, skador och stress. Öppenhjärtligt delar de med sig av stor kunskap och engagemang för varje deltagare. 

Innehåll
Hur kan yoga läka
Stress och stressrelaterad symtom
Nervsystem, Endocrina system & Meridiander
Österländsk filosfi och kinesisk medicin kring stress och läkning
Meditation, visualisering och placebo -hur, varför och vad säger forskningen 
Andningsövningar vid olika symptomer
Hur vi kan lindra de vanligaste stressrelaterade symptomerna:
-sömnlöshet, ångest, depression, magproblem och smärta
Restorative yoga - hur och varför
Att planera och utforma pass som passar min klient
Din roll som lärare / att läsa och möta klienter
Self-care

Metodik
Föreläsningar, diskussion, gruppövningar, kompendium och praktisk övning -upplevelse baserade övningar samt hands-on praktik på en riktig klient med relevant symptom.

Kursen passar för dig
Som är yogalärare, både ny och erfaren
Som arbetar inom hälsa inklusive läkare, sjuksköterskor, psykoterapeuter, ergoterapeuter, socialarbetare, psykiatriska terapeuter etc
Som arbetar som kroppsinstruktörer, hälso-tränare och andra som arbetar med läkande/helande yrken
Men även  för dig som vill lära dig mer om hur stress påverkar just dig och hur du kan skapa möjlighet att läka stress och stressrelaterad symptom
 
4 helger/moduler
fredagar 16-19
lördag-söndag 9-16
kostnad per helg 3900:-

Ny kurs planeras till hösten 2019. Anmäl ditt intresse genom att maila till info@lugnettstudio.se