OPTIMUM METODEN

Vi är gjorda för rörelse, både kropp och huvud mår bra av det. I en balanserad kropp fördelas belastningen på leder och muskler jämnt och varje muskel gör sitt jobb, Det ger en naturligt bra hållning och ett fritt rörelsemönster utan smärta.

I vårt samhälle har vi tyvärr en livsstil som inte är bra för oss. Förutom skador eller olyckor är inaktivitet, långvarigt sittande och ensidiga rörelser en grund till sned-och felbelastningar som kan leda till värk och smärta i knän, höfter, rygg, axlar, nacke och armar, i hela kroppen faktiskt.

Postural träning enligt Optimum-metoden hjälper dig att återställa balansen och kroppens förmåga att fördela belastningen rätt och därmed bli av med onödig smärta.

Vid första besöket får du berätta om dina besvär och jag gör en hållnings- och funktionsanalys. Utifrån det resultatet gör jag ett personligt träningsprogram som vi går igenom på plats. Eventuellt behövs också manuell behandling för att släppa på spänningar.

Du tränar hemma 2-3 veckor och återkommer för en uppföljning med ev. behandling och ett nytt träningsprogram. Vanligen krävs 2-8 behandlingar beroende på besvär. Ju mer tid du kan lägga på övningarna desto bättre resultat kan du räkna med.

Jag är under utbildning och utför behandlingarna till elevpris.

VÄLKOMMEN!