Qigong

Qi gong är en del av den traditionella kinesiska medicinen och har använts i över 2000 år i både hälsobevarande och läkande syfte.
I Sverige används qigong främst för dess hälsobevarande och lugnande effekt. Man kan jämföra qigongträning med att köra ett virusprogram på din dator.

Varje dag vänder du din uppmärksamhet inåt, kopplar av ifrån din omgivning i 20 min och utför specifika rörelser, enligt ett visst schema. Då går medvetandet ner i ett avslappnat tillstånd och cirkulationen av qi i kroppen ökar. Enligt kinesisk medicin så är kroppsliga och mentala blockeringar grogrunden till sjukdom, men med qigong så får de inte fäste i kroppen!  

 Det finns olika stilar av qigong, men tanken bakom och sättet att träna är detsamma, sen kan rörelserna variera. Alla stilar har mjuka och till synes enkla rörelser. Men det är mer än så. Genom att fokusera sinnet till organ och akupunkturpunkter stärker du effektivt kroppen, oavsett i vilken fysisk form din kropp har från början.

Kursen omfattar 6 ggr x 45 min.

Alla deltagare får en skriftlig beskrivning och möjlighet att få en ljudfil med serien, för att lättare kunna träna hemma. Sköna kläder rekommenderas, men du blir inte svettig så att du behöver byta om.

Planerade kurser: 
6 måndagar kl. 19.15 - 20.00  start 17/9
Investering 925 inkl material