MASSAGE & BEHANDLINGAR

YOGAMASSAGE 

75 min 960 kr
90 min 1100 kr 

Grunderna i behandlingen är massage och assisterad stretching som frigör spänningar och energiblockeringar i kroppen. Yogamassage är helkroppsbehandling och behandlingen utförs på en madrass på golvet. Massagen kommer från den ayurvediska klassiska formen med naturliga oljor för att stödja cirkulationen, men med betydligt mindre olja. Stretchingen och djupandningen har sin grund från yogan. Yogamassage passar alla. Behandlingen kan vara både djupgående och mer mjuk, den anpassas efter dina specifika behov.

Generella fördelar med Yogamassage är att den:  
• löser spänningar och stelhet
• balanserar kroppen och förbättrar flexibiliteten
• förbättrar blodcirkulationen, lymfsystemet och nervsystemet
• stärker immunförsvaret
• återhämtar och läker kroppen genom att:  förbättrar tillförsel av syre och näring i hela kroppen, stimulerar utrensningen av gifter och slaggprodukter, stödjer känslomässig och mental balans, gör kroppen mer vital, hälsosam och energisk!

Massagen anpassas alltid efter dina specifika behov:

FRISKARE RYGG 60 min 850 kr
Den här behandlingen ger ryggen extra omtanke för att skapa mera cirkulation och värme längst hela ryggraden. Sedan jobbar vi extra med höfter, framsida och baksida ben. Bra för stillasittande kontorsmänniskor. Passar bra för dem som har smärtor i ländrygg och höfter, problem med knä och fötter.
se mer info under Ayurvedisk yogamassage

KÄRLEK TILL DINA FÖTTER & UNDERBEN 60 min 850 kr
Den här behandlingen riktar sig till att ta hand om dina fötter och underben. Mycket effektivt för trötta benmuskler och fötter om du går mycket och använder dina fötter hela dagarna. Snabb uppvärmning sedan jobbar vi med olika stretchar som terapeuten väljer för dig.
se mer info under Ayurvedisk yogamassage

WELLNESS AXEL & HUVUDMASSAGE  60 min 850 kr
Behandlingen börjar med huvudmassage sittande sedan lägger man sig på en madrass på golvet och vi fortsätter med rygguppvärmning för att få igång cirkulationen, sedan fortsätter vi med olika axel/arm stretchar och behandlingen avslutas med lätt ansiktsmassage.
 

INDISK ANSIKTS & HUVUDMASSAGE 40 min 550 kr

Denna behandling innefattar huvud, ansikte, nacke och längs ryggraden. Behandlingen utförs med sesamolja och ges dels sittande, dels liggande på massagebänk.
Huvudmassage
I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen, syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk.
Effekter av huvudmassage:
· förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet
· löser upp spänningar i muskler och vävnader
· reglerar överskott av värme i huvudet
· hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän
· stimulerar hårväxt
· kan förbättra syn, hörsel, lukt och smak
· reglerar ett överaktivt tänkande och hjälper sinnet att slappna av
· balanserar nervsystemet
· stimulerar hela nervsystemet via marmas-punkterna (vitala energipunkter)
Ansiktsmassage:
Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.
Effekter av ansiktsmassage:
· löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen
· ökar cirkulationen och stödjer därmed avsöndringen av slaggprodukter
· hjälper hudens ständiga återhämtnings- /föryngrings-process
· förebygger acne
· förebygger rynkor
· ökar skönheten

LYMFMASSAGE 75 min 900 kr
Detta är en mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Detta är en lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad.
Lymfsystemet har till uppgift att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter och bekämpa infektioner. Vid ett hämmat lymfflöde i kroppen kan inte kroppen göra sig av med överflödig vätska och kommer då att svullna istället. Vid rubbningar i kroppen p g a trög lymfa bildas bl a ödem, domningar och svullnader samt värk och stelhet i kroppen. Lymfmassagen lossar och frigör gammal ärrvävnad för att öka transporten av lymfvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodomloppet. Vid Lymfmassage stimuleras lymfsystemet att arbeta bättre. Med djupandning, tryck och strykningar i lymfflödets riktning blir behandlingen en blandning av hudmassage och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroser som stoppar lymfflödet.

När ska du gå på lymfmassage?
Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.
Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt du som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lipödem, fibromyalgi, restless-leggs, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen. Behandlingen utförs med sesamolja/kokosfett och ges på massagebänk.

bokning och kontakt

 ERBJUDANDE 10% RABATT PÅ VERAS BEHANDLINGAR FÖR ALLA NYA KUNDER!

 
Vera Åström

info@yoga4wellness.se
0704 950 350
Hemsida: www.yoga4wellness.se

Jag finns på Lugnett Studio onsdagar och torsdagar samt helger enligt överenskommelse.