MASSAGE & BEHANDLINGAR

YOGAMASSAGE  75 min 960 kr  eller 90 min 1100 kr 

Yogamassage är en bindvävmassage och assisterad stretch. Detta är en behandlingsform som påverkar hela kroppen och når de djupare bindväv. Massagen kommer från den ayurvediska klassiska formen med naturliga oljor för att stödja cirkulationen, men med betydligt mindre olja. Stretchningen och djupandningen har sin grund från yogan. Yogamassage förbättrar cirkulationen, stärker immunförsvaret, motverkar rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, den är avslappnande och motverkar stress och sömnproblem.
Generella fördelar med Yogamassage:
•         löser spänningar och stelhet
•         balanserar kroppen och förbättrar flexibiliteten
•         förbättrar blodcirkulationen, lymfsystemet och nervsystemet
•         stärker immunförsvaret
•         återhämtar och läker kroppen genom att: förbättrar tillförsel av syre och näring i hela kroppen, stimulerar            utrensningen av gifter och slaggprodukter, stöder känslomässig och mental balans, gör kroppen mer vital, hälsosam och energisk.
Passar för dig som:
- Vill ha mer än bara avslappnande massage
-  Är beredd att vara delaktig
- Vill få hjälp att stretcha ut stela och korta ömmande muskler.
Inget för dig som:
- Vill ligga helt still och bara njuta. Du byter ställning ofta och du ska vara med och delta. Det är en aktiv massage.
Paketerbjudande Köp 5 behandlingar ord.pris och få 6:e på köpet. Om du behöver ha uppmärksamhet på ett speciellt kroppsdel ska du välja nedan behandling. Massagen anpassas alltid efter dina specifika behov.

FRISKARE RYGG 60 min 850 kr
Den här behandlingen ger ryggen extra omtanke för att skapa mera
cirkulation och värme längst hela ryggraden. Sedan jobbar vi extra med
höfter, framsida och baksida ben. Bra för stillasittande
kontorsmänniskor. Passar bra för dem som har smärtor i ländrygg och
höfter, problem med knä och fötter.
se mer info under Ayurvedisk yogamassage

KÄRLEK TILL DINA FÖTTER & UNDERBEN 60 min 850 kr
Den här behandlingen riktar sig till att ta hand om dina fötter och
underben. Mycket effektivt för trötta benmuskler och fötter om du går
mycket och använder dina fötter hela dagarna. Snabb uppvärmning
sedan jobbar vi med olika stretchar som terapeuten väljer för dig.
se mer info under Ayurvedisk yogamassage

WELLNESS AXEL & HUVUDMASSAGE  60 min 850 kr
Behandlingen börjar med huvudmassage sittande sedan lägger man sig
på en madrass på golvet och vi fortsätter med rygguppvärmning för att få
igång cirkulationen, sedan fortsätter vi med olika axel/arm stretchar och
behandlingen avslutas med lätt ansiktsmassage.
se mer info under Ayurvedisk yogamassage
 

INDISKT ANSIKTS OCH HUVUDMASSAGE 40 min 550 kr

Denna behandling innefattar huvud, ansikte, nacke och längs ryggraden. Behandlingen utförs med Sesamolja/Arganolja för ansikte och ges dels sittande, dels liggande på massagebänk.
 

INDISKT ANSIKTS OCH HUVUDMASSAGE DeLux 60 min 650 kr
Ovan behandling kompletteras med Moroccan Rhassoul Clay(lermask

HUVUDMASSAGE
I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen, syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk.
Effekter av huvudmassage:
· förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet
· löser upp spänningar i muskler och vävnader
· reglerar överskott av värme i huvudet
· hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän
· stimulerar hårväxt
· kan förbättra syn, hörsel, lukt och smak
· reglerar ett överaktivt tänkande och hjälper sinnet att slappna av
· balanserar nervsystemet
· stimulerar hela nervsystemet via marmas-punkter (vitala energipunkter)

ANSIKTSMASSAGE
Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.
Effekter av ansiktsmassage:
· löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen
· ökar cirkulationen och stödjer därmed avsöndringen av slaggprodukter
· hjälper hudens ständiga återhämtnings- /föryngrings-process
· förebygger acne
· förebygger rynkor
· ökar skönheten

INDISKT ANSIKTS OCH HUVUDMASSAGE   DeLux  60 min 650 kr
Ovan behandling som också innehåller Moroccan Rhassoul Clay(lermask).
Mänskligheten har använt lera som hudvårdsprodukter sedan urminnes tider. Leror är naturligt förekommande silikater av jorden och är sprängfyllda med mineraler och näringsämnen. Rhassoul kommer från Atlasbergen i Marocko och som känd för att vara extra mineralrik. Den är effektiv, mild, den är fenomenal på att återfukta huden samtidigt som den drar ut orenheterna och ger en fin lyster.
Jag använder mig av produkter från prisbelönta företaget Loelle som är 100 % naturliga, ekologiska och veganska de är bra för både människan, miljön och odlarna. Loelle arbetar direkt med kvinnokooperativ runt om i världen där produkterna omsorgsfullt tillverkas för hand. Produkter med få ingredienser som är naturligt vårdande för hud och hår.

Grön lera används för fet/blandhy och har antibakteriella egenskaper som underlättar omvårdnad av problemhy. Ansiktsmasker med grön lera har en mattgörande och lenande effekt och har antiseptiska egenskaper. Leran har antibakteriella och svampdödande egenskaper som rengör huden effektivt, och binder toxiner. Leran har antiinflammatorisk effekt, ger huden en jämnare ton och lyster. Grön lera syresätter också huden och gör den fastare, vilket saktar ner åldrande. 

Röd lera används för normal hy och har en silkeslen jordig konsistens. Den har till uppgift att avgifta, tona och ge näring. Röd lera hjälper huden att absorbera överflödig olja, smuts och gifter.  Den hjälper också till att avlägsnar döda hudceller vilket i sin tur leder till ökad blodcirkulation i huden.
Röd lera är rik på dolomit, Silica, ferrioxider och oxider och mineraler. Den är absorberande och rengör huden från föroreningar. Det höga värdet av järnoxid, vilket ger leran dess röda färg, hjälper huden att vitalisera ljusstyrka genom att rengöra och vårda på djupet. Den minskar känsligheten och förbättrar hudens struktur och elasticitet. Leran har utmärkta sammandragande egenskaper. Den röda leran minskar pigmentering i huden och förbättrar hudens struktur. Vilket gör att den känns mjuk och fräsch.

Vit lera används för känslig hy och är rik på mineraler som avgiftar huden och balanserar talgproduktionen. Leran saknar järnoxid och är därför, till skillnad från andra leror, helt vit. Den är mild och mjuk. Den passar känslig hud, är djuprengörande och sammandragande.

LYMFMASSAGE   75 min 900 kr

Detta är en mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Detta är en lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad.
Lymfsystemet har till uppgift att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter och bekämpa infektioner. Vid ett hämmat lymfflöde i kroppen kan inte kroppen göra sig av med överflödig vätska och kommer då att svullna istället. Vid rubbningar i kroppen p g a trög lymfa bildas bl a ödem, domningar och svullnader samt värk och stelhet i kroppen. Lymfmassagen lossar och frigör gammal ärrvävnad för att öka transporten av lymfvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodomloppet. Vid Lymfmassage stimuleras lymfsystemet att arbeta bättre. Med djupandning, tryck, strykningar i lymfflödets riktning blir behandlingen en blandning av hudmassage, ibland något djupare grepp, ibland koppning för att lösa upp fibroser som stoppar lymfflödet. 
När ska du gå på lymfmassage?
Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.
Det är en behandlingstyp som passar alla men speciellt du som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lip ödem, fibromyalgi, restless-leggs, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen. 
Behandlingen utförs med sesamolja/kokosfett och ges på massagebänk med IR(infraröd) madrass .Behandlingen utförs med sesamolja/kokosfett och ges på massagebänk. Jag använder mig av koppor vid behov.
Vad är IR madrass:
Fördelarna med en infraröd värmemadrass med naturstenar (Turmalin/Jade/Ametist) ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen.
Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.
Hjälper mot sömnlöshet.
Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.
Avslappnande och lindrar stress, humör och ger en välbefinnande känsla.
Effektiv detox, understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.
Turmalin kan förbättra blodcirkulationen och hjälpa att syresätta blodet. Ametist sägs hjälpa till att öka energin och vitaliteten i kroppen och sinnet.
Jade utstrålar positiva energier och används för att stärka kroppen 

Vad är varm stenterapi?
Varm stenterapi, används ofta tillsammans med massage och är djupt avkopplande. Den långsamma frisättningen av värme från stenarna stimulerar och hjälper kroppen att slappna av. Detta hjälper musklerna, har en detox effekt och hjälper kroppen att läka. Varm stenterapi med infraröd värmemadrass mjukar också upp spända muskler, lindrar smärta, och ökar välbefinnandet. Avslappningen sprider sig genom vävnaderna, och reducerar stress.

Vad är koppning 
Koppning har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till lymfmassage. Koppor påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av Silicon koppor ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar, den främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Användningsområden är framförallt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen.
Boka en tid och testa själv! För att njuta av de långvariga positiva effekterna bör koppningen utföras regelbundet. 

Jag säljer silikonkoppor så du kan fortsätta med din koppning hemma.
4 koppor i olika storlekar kostar 315 kr.
Effekter av koppning
• Huden blir len och fräsch
• Bindväv mjuknas upp
• Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska         och slaggprodukter
• Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
• Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
• Ledbesvär minskas

Du bör dricka mer varm vatten eller te efter massagen och helst vila dagen ut. Jag rekommendera inte hård träning samma dag. Vill du träna samma dag så bör du boka din behandling efter träningen.

bokning och kontakt

 ERBJUDANDE 10% RABATT PÅ VERAS BEHANDLINGAR FÖR ALLA NYA KUNDER!

 
Vera Åström

info@yoga4wellness.se
0704 950 350
Hemsida: www.yoga4wellness.se

Jag finns på Lugnett Studio onsdagar och torsdagar samt helger enligt överenskommelse.